Mít doma šikovného kutila, který všechno opraví, neustále něco vylepšuje a do žádné práce ho nemusíte dvakrát nutit, je hotový sen pro každou ženu. Pokud taky patříte mezi šikovné všeuměly, jistě máte i prostor, ve kterém všechny svoje sny měníte v realitu. Dobře uspořádaná a zařízená dílna dokáže hotové zázraky. Je to místo, kde se může každý kutil vesele realizovat. Ovšem je potřeba podotknout, že šikovné ruce potřebují to správné nářadí. Jaké nářadí si pro začátek pořídit a jakými vychytávkami dílnu vybavit?

Hezky od začátku

Pokud máme prostor, ve kterém bude sídlit naše budoucí dílna, je potřeba zdi trochu zútulnit. Základním stavebním kamenem v tomto případě budou různé police a regály, které můžeme pověsit na holé stěny a maximálně využít prostor. Chybět nesmí ani stůl, tedy odborně řečeno ponk. Regály vybíráme zpravidla podle nosnosti, nejlepší volbou jsou tak ty vyrobené z kovu. Mají největší únosnost a hodí se tak i na těžší nářadí.

praktická dílna

Další vybavení, bez kterého se neobejdete je ponk. Ten by měl být dostatečně velký, aby na něm byla práce opravdu komfortní. Poohlédněte se po takových, které jsou navíc opatřeny i speciálními zásuvkami na menší ruční nářadí, jako jsou šroubováky, šroubky, klíče nebo sinusové pravítko.

prostorná dílna

Kvalitní nářadí jistě oceníte

Pokud už si zařizujete vlastní dílnu, jistě nepatříte mezi jedince, kteří jednou za čas přimontují poličku nebo smontují šatní skříň. Kvalitní nářadí je absolutní základ, který budete při své práci používat dnes a denně, zde se proto úplně nevyplatí vybírat podle ceny. Nářadí by mělo být kvalitní a zároveň bezpečné.

V první řadě myslíme na bezpečnost

Bezpečnost by pro vás měla být na prvním místě, proto krom nářadí a vybavení, nezapomínejte na ochranné prvky. Rukavice, ochranné brýle a chrániče uší. Do dílny vždy vstupujte v pevné obuvi, předcházíte tak zranění.